• top-image

(2023-24) - Διεθνής Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - 6/2

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (6 Φεβρουαρίου 2024), διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, Ημερίδα με θέμα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Την Ημερίδα διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – CyberSafety».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ. Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/μαθήτριες ηλικίας 11-16 χρονών (Στ’ Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου/Τεχνικής Σχολής Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων), καθώς επίσης σε εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και φορείς χάραξης πολιτικής.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό και το ήθος και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς/κηδεμόνες, τους φορείς που ασχολούνται με το διαδίκτυο και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα, ώστε να διαμορφώσουμε το διαδίκτυο σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο χώρο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης. Ομιλητές με εξειδίκευση στο θέμα θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ομάδα 4 μαθητριών με την εκπαιδευτικό κ. Βάσω Ζεμπύλα.