• top-image

(2023-24) - Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 6 Φεβρουαρίου 2024. Η καμπάνια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία έχει ως κεντρικό σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» (Together for a better internet), πραγματοποιείται από το κοινό ευρωπαϊκό δίκτυο Insafe – INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί μία πρόσκληση προς όλους και όλες, ώστε να συμμετέχουμε αποφασιστικά και να διαδραματίσουμε τον δικό μας ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου. Όλοι μαζί, μέσα από την υπεύθυνη, δημιουργική και με σεβασμό αξιοποίηση του Διαδικτύου, καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο και να ενώσουμε τις φωνές μας, σε μια συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης των θετικών συμπεριφορών στη χρήση του Διαδικτύου.

Στον πιο πάνω διαγωνισμό έλαβαν μέρος οι μαθήτριες: Φωτεινή Χαρίτωνος του Γ4, Στεφανία Τσιονάρα και Μυρτώ Παναγιωτίδη του Β3 καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν έπαινο με το βίντεο "Το άγχος της ιδανική εικόνας".