• top-image

(2022-23) - Διαδραστικές Εικονικές Περιηγήσεις 360ο - Περιβάλλοντα Μάθησης: Από την Εξερεύνηση στη Δημιουργία 20/3/23

Τη Δευτέρα 20/02/2023 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας το σεμινάριο επιμόρφωσης: «Διαδραστικές Εικονικές Περιηγήσεις 360ο  - Περιβάλλοντα Μάθησης: Από την Εξερεύνηση στη Δημιουργία». Το σεμινάριο παρουσίασε ο Δρ Χρίστος Ρουσιάς, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του Σχολείου μας.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σεμινάριο που ενθουσίασε τους/τις συμετέχοντες/ουσες. Αρχικά ο Δρ Ρουσιάς παρουσίασε μια σύντομη ανασκόπηση και τις βασικές έννοιες της εικονικής πραγματικότητας καθώς και  των εφαρμογών της στην Εκπαίδευση. Παρουσίασε επίσης εκπαιδευτικές εξερευνήσεις και περιηγήσεις 360ο και πώς αυτές μπορούν να ενταχθούν στη μαθησιακή διαδικασία.
Στόχος της ομάδας που παρακολούθησε το σεμινάριο είναι να δημιουργήσει μια Διαδραστική Εικονική Περιήγηση του Γυμνασίου Αγλαντζιάς που θα δίνει την ευκαιρία στον ψηφιακό επισκέπτη μιας μοναδικής τρισδιάστατης περιήγησης στους χώρους του Σχολείου από την άνεση του σπιτιού του και με τη χρήση του υπολογιστή ή του τηλεφώνου του.
Ευχαριστούμε τον Δρα Χρίστο Ρουσιά για τη διάνοιξη νέων δρόμων για μια καινοτόμο και δημιουργική μαθησιακή διαδικασία.