• top-image

Διαδικτυακό παιχνίδι iWhiz - 2η θέση στο Γυμνάσιο Αγλαντζιάς και στον μαθητή μας Αντρέα Παναγιώτου 23/3/2017

Η ΜΤΝ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, το καινοτόμο διαδικτυακό παιχνίδι iWhiz. Στη δημιουργία του παιχνιδιού συνέβαλαν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής αλλά και ψυχολόγοι υπό την επίβλεψη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το iWhiz  στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των μαθητών της Κύπρου όσον αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Το iWhiz αποτελεί πηγή γνώσεων και πληροφόρησης αλλά ταυτόχρονα και μια ευχάριστη ενασχόληση για τους μαθητές καθώς πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων / απαντήσεων στο οποίο οι μαθητές προκαλούν ο ένας τον άλλο σε διάφορα τεστ. Οι μαθητές παίζουν μεταξύ τους ατομικά, μαζεύοντας έτσι βαθμούς για το προσωπικό τους σκορ, αλλά και ομαδικά, μαζεύοντας βαθμούς και για το σχολείο τους. Με το τέλος κάθε διαγωνισμού τα τρία πρώτα σχολεία θα βραβευτούν από την ΜΤΝ με 8 tablet Alcatel Pixi 3 10” WiFi & Keyboard, ενώ οι τρεις πρώτοι μαθητές θα κερδίσουν από ένα iPad mini2 WiFi 32Gb.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, το σχολείο μας κατάφερε να πάρει την 2η θέση Παγκύπρια και ο μαθητής μας Αντρέας Παναγιώτου της Β2 να πάρει επίσης την 2η θέση.

Στιγμιότυπα από την τελετή βράβευσης