ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 22337799, 22335590
Τηλεομοιότυπο: 22338540
Μενού

Διήμερη Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΚΠΕ Πεδουλα

Μεσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων του ΥΠΑΝ, πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2025, διήμερη επίσκεψη στο  Περιβαλλοντικό Κέντρο Πεδουλα.
Μαθητές και μαθήτριες της Β´ τάξης του Γυμνασίου Αγλαντζιάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κοινότητα Πεδουλα και να  εμπλακούν σε επι τοπιες περιβαλλοντικές δραστηριότητες, τόσο στον Πεδουλα όσο και στην περιοχή της οροσειράς  του Τροοδους.
Γνώρισαν εκκλησίες που αποτελούν μέρος σπάνιας πολιτιστικής κληρονομιάς  του νησιού μας.
Περπάτησαν το μονοπάτι μελέτης της φύσης «Παναγιά της Βορινής», όπου επισκέφτηκαν και προσκύνησαν τις εξαιρετικά ωραίες αγιογραφίες της συγκεκριμένης εκκλησίας.
Επισκέφτηκαν επίσης το περιβαλλοντικό κέντρο Αμίαντου όπου είδαν και  μελέτησαν την γεωμορφολογία της περιοχής, που βρίσκεται ήδη σε πλήρη αναδάσωση.
Τέλος, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν μονοπάτι της φύσης ανάμεσα στις βουνοκορφές του Τροοδους, όπου έμαθαν αρκετά χαρακτηριστικά για την γεωμορφολογία και την χλωρίδα της περιοχής.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ενεπλάκησαν σε’αυτήν την τολμηρή δραστηριότητα καθώς επίσης και στον υπευθηνο καθηγητή τους Γιώργο Σεκκέ για την καθοδήγηση του όλου προγράμματος.